понеділок, 5 жовтня 2020 р.

Як прийде охота

 У ФБ знов пекуча цитата дня: "Погану владу обирають хороші люди, які не ходять на вибори". Спробуєм-но вкраїнізувати таку важливу максиму: "Погану владу обирають добрі люде, що не ходять на вибори". Бо "хороші люде то гарні на вроду, "які не ходять не вкраїнська фраза.
То-б-то по нашому вже все правильно й аж занадто. І ось чому: в справжності "влади" обрати не можна. Влада  то абстракція. Коли йдеться за вибори, то треба докладно знати, кого ти обираєш, на який уряд. Бо врядуватиме таки уряд  погано чи добре. Прикметно й те, що в нас не голосують, а ходять на вибори. Це правдиво, але не слушно. Треба таки голосувати, дурно ходити нема чого.
А хто-ж то сказав, такий розумний, чия цитата? "Звісно-ж",  як до макоцьвітного всьміхається "Український фейсбук",  "що Вістон Черчилль. Хто-ж, ти гадаєш, у нас усе теє мовить?" Натомісць ширше Всемережжя легко повідомляє: "Bad officials are elected by good citizens who do not vote." – George Jean Nathan. І ще люб'язно додає довідку: "George Nathan was an American editor and critic who often worked with the better remembered H.L Mencken." І пояснення до крилатого вислову: Here, he reminds us that every lousy politician was voted into office by somebody. If you fancy yourself a good person and would like competent officials, it stands to reason that you ought to vote for them so they can get into office. "
H.L Mencken?!!! Better remembered?! Are you kidding? Оце ми ще й його мусимо знать, щоб розкопати, хто такий отой нещасний, нікому не відомий Джордж Нейтан?! Яка-ж із його буде "цитата днини"?! Сьміх та й годі!
І вже геть не важить те, що там тою ангелянською понаписувано. Що їхні "Bad officials", а не ваше погане Те, Що в Скелі Сидить. І що в них там добрі люде не огинаються, а голосують, як прийде охота.


Немає коментарів:

Дописати коментар