неділю, 11 травня 2014 р.

З черева поразки

 Народившись українцем, ти десь у темряві часу вже помер з Україною або за Вкраїну. Тому народжуєшся переможцем смерти. Треба тільки ним залишитися. 

1 коментар:

  1. Себто залишатись самим собою, - робити те, в що віриш та понад все кохати те найкраще, сукупністю котрого сам створений як особистість на рівні споконвічного духовного, котре з глибин рідної землі росте та живиться, та за посередництва дотичних до мови образотворчих метафор до душі кожного гіллям своїм сягає.
    Лише приймаючи/люблячи себе ми здатні прийняти/полюбити інших, - зобачити їх чарівні/унікальні риси, спершу розгледівши у люстерку власні, засадничі. Людяні...


    Ілюстрація: "СВІТОВЕ ДЕРЕВО - це символ Неба і Природи, емблема світу і людини. Наскільки неповторне це дерево в переплетенні своїх стовбурів, гілок, листя, цвіту і плодів, настільки неповторний світ у своїх виявах, а людина - у своїй душі.

    Коріння Світового Дерева - то ноги світу, що в Землі: чим більше заглиблені, тим більше сили. Стовбур - то тіло світу, і в стовбурі - могутність світова. Крона — то голова світу, що духовною силою зобов'язана Небу, а душевною - через тілесну (стовбур) прив'язана до Землі. Гілки дерева - то земні роди, а листочки - живі істоти. Кожен цвіт—то прагнення до краси і творчості, а кожен плід - то талант, що відбувся...

    Світове Дерево - відображення цілісної картини будови Всесвіту, яка була характерна не тільки для світогляду всіх слов'ян, але й усіх індоєвропейських народів. Про універсальність образу дерева свідчить його розуміння у різній міфології як Дерева Життя, Райського дерева, Дерева пізнання (інколи їх розрізняють, але переважно вони мають низку тотожних функцій)".
    http://lib.znaimo.com.ua/docs/323/index-969360.html

    ВідповістиВидалити