середу, 27 вересня 2017 р.

Мовно-стилістишні поради

Ось ну спробуєм уявити собі мовно-стилістишне! Уявили? Бачу, що всі! А я от скільки не пнувся, не напинався, не надимався - мало не репнув, а уявити собі мовно-стилістишне не зміг. А воно-ж існує! І обділяє мовно-стилістишними порадами.
І отут починається справжність, дана нам у відчуттях. Бо хто дає мовно-стилістишні поради, сам неминуче наражається на... мовно-стилістишні поради. І відчуває, як то воно болізно интеліґентній людині з довідкою про те, що вона колись загубила дипльома, на свої шкурі пригріти змію лінґвістичного канчука.
Стривайте, скаже хтось, ті поради, не про Вас, шановний, а про темний наш народ! От погляньте лишень: він насипає суржикової полови свиням і матюкаються, навіть не вважаючи на те, що суржик і матюки - то найтонші скальпелі культурного гумору та сатири: бойовий суржик і бойовий матючок. А вони по бойовому суржикують і матюкаються, а ніхто не сміється навіть на кутні, тільки самі.
Так темний народ, скільки на його не важ, на мовно-стилістишні поради не вдаря. Я достатньо мовно-стилістишно висловився?

Немає коментарів:

Дописати коментар