неділю, 21 лютого 2016 р.

Ми йдемо походом гідним...

 Виходити довелося з єгипського рабства, але-ж у Єгипет ішли на розкоші: он-де земля, їй Бог дав, ходімо в ню. А повертатися довелося до землі, що Бог дав. Туди їхали проханими гостями, а вертали  бранцями-втікачами, невдячними бунтівниками.
Манна падає з неба, проте визбирувати її треба з землі. Манну дає вічний Бог, але вона  скорогнила харч на що-день. Можна й так сказати: манну однаково мусиш заробити, але вона  тільки з неба падає.
У Сьвятому Письмі Бог показує людству, як він виводить народ: одиниця, ніхто й нізвідки, набрякає життям, насівається й плодиться, блукаючи. Куди йти? "Ось тут маєш землю, що Я дав тобі, люде, осідай." Посиділи  гайда в сьвіти, там добро про нас єсть! Попоходили, попожили  зіслизли добра, тільки те, що на собі. І манна та  біду позаїдати.
Дається земля не Авраамові  його вже нема. Не Мойсеєві  не дожив. Лиш нам дається, народові,  не так тим, що суть, як тим, що будуть. І пильнували  щоб тих було.
Кожен сам собі Йосип хороший на вроду, мудрий на голову. Де зможу, там і буду. А народ  не так: там призначення. Вічне чи перебутнє хтозна, як Біг дасть. Але ходім походом гідним...

Немає коментарів:

Дописати коментар