суботу, 27 лютого 2016 р.

Привид Гамлетового батька

 Оце вже ніби два роки спливає тому, як почали вже від нас Крим насправжки віднімати, просто з рук видирати. Такі, що, як наш народ каже, і в старця видеруть. А скільки ще років має минути, поки почнемо й ми з-під загарбника наше добро потроху назад витягати? Чи не посивіють крадії, на наших бебехах сидячи? Так швидко крали, й так довго краденого не спекаються...
А коли ви в-останнє були в Криму? Я, здається, восени 2013. Однак цього могло й не бути: він так скоро зник, ніщо суще так скоро не зникає. Може, то була мара  летючий острів, що тільки на час примостився до суходолу, а коли набридло, гайнув політати над мрячним морем?
То піратський острів: він напихається зброєю й загарбаними скарбами, а переляканий сьвіт викидає навіґаційне й топографічне, щоб забути туди дорогу.
Острів Крим 
 ми завсіди знали, що він зникомий. Хто-ж держить його тепер, де держить, чи надовго? Два роки для фантому  то ніщо: він навіть не встигне згадати, чи він марево щастя, чи мара смерти. Приплинь, приплинь до бережка, дай хоч подивиться  Гамлет тут! Хай привиди батьків нас розсудять.
Кримським театрам тепер треба найбільше виставляти Шекспіра з його на всі боки гнучою історичною правдою й незаперечною правдою людських пристрастей і характерів. Незважаючи на війну, в Криму скоро розквітнуть червона й біла рожі. А Бондарчук-Отелло погожої днини вийде на балькон од Дездемони, мрійно виглядаючи турецьких кораблів...

Немає коментарів:

Дописати коментар