вівторок, 24 лютого 2015 р.

За гривняку

"Противна, як старцеві гривня". Це колись наш народ таке казав,  нотували фольклористи. Не казало-ж народові, що воно  фольклориста. Танцюристе слово, романтично-німецьке. Але народ не зрозумів-би тоді, тих часів фольклорних. А тепер і поготів. Та хіба-ж я пишу для народу?
Он народ приїздить до Київа й українська шкура на йому напруго  лупиться-залупається. Звертається якийсь горожанський добродій та ще й майже по наськи, хоч і не суржиком. Яка пиха! Чи-ж тут тобі село?
А добродій іде собі та й думку гадає: от мене-б так, де не ступлю, "зневажали", по свойому вітали,  я то вже за культурним московським барканом не ховатимусь...
От я завжди так-о: як почну сам до себе брехать, то тільки десь за селом у бур'янах і стямлюся. До чого-ж тут бідолашна наша валюта? А до того: від кого вона пішла до того й вернулася! Бо що то є  гривня? Три копійки! І не теперішніх три копійки й не теперішня... одна гривня. І старець, було, до неї  ого  обома руками!
Та й тепер, дякувати Богу, ще не гребує. Тому найдорогоцінніше, що можна придбати за гривню  немудрі молитви ще більшого за тебе неборака. Тому пісна наша гривня ще має здоровенну купувальну спроможність. Слава Богу за все!

Немає коментарів:

Дописати коментар