Я, слов'янин-хлібороб, ніби вперше в Угорщині, але-ж був тут завсігди. Таке має відчуття, тільки озираюсь і думаю: де моя земля та рід, на чому та з ким негайно починати робити хліб? На озимі час! Тра посилати вістовця до Трипілля, в столицю, хай старші розкажуть!
А кочовик-угорець тут уже понад тисячу літ, знає звідки їхав, пам'ятає як, але озирається: де мої змінні коні, де жінки й шатра, де мої незліченні діти замішалися серед худібки? І де сам товар — що тут пасти? Тра посилати гінця на Урал, хай нагадають!
А кочовик-угорець тут уже понад тисячу літ, знає звідки їхав, пам'ятає як, але озирається: де мої змінні коні, де жінки й шатра, де мої незліченні діти замішалися серед худібки? І де сам товар — що тут пасти? Тра посилати гінця на Урал, хай нагадають!
Немає коментарів:
Дописати коментар